instagram facebook youtube
TV-video vesela-paradjka-sutaz
loader
back-btn

Recepty

back-btn
Zeleninové gnocchi z batát
recipe-image

múka hladká

med

syr ricotta a strúhaný parmezán

1 žĺtok

olivový olej

karí korenie

mleté čierne korenie

mletá škorica

soľ

víno

sladké zemiaky

Veselé cherry paradajky

cibuľa

paprika

cesnak

čerstvá bazalka

line

1.Očistíme sladké zemiaky, nakrájame na menšie kusy, uvaríme, necháme vychladnúť a po vychladnutí vidličkou rozpučiť.

2.Nakrájame si cibuľu, paradajky a papriku.

3.V nádobe zmiešame syry, žĺtok, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú škoricu, a následne pridáme rozpučené zemiaky a múku.

4.Hotové cesto dáme na pomúčenú kuchynskú linku a spracujeme. Z cesta tvarujeme dlhé valčeky, ktoré nakrájame a vytvarujeme. Hotové gnocchi varíme vo vriacej, mierne osolenej vode, kým sa nevyplavia na povrch vody.

5.Na panvici usmažíme zeleninu, pridáme gnocchi, trošku vína. Chvíľu ešte smažíme na panvici, pridáme med a čerstvú bazalku.

6.Podávame.

Veselú dobrú chuť prajeme.
Veselé syrečky
recipe-image

Veselé paradajky

Papier na pečenie

Rozmarín

Soľ

Čerstvý rozmarín

Slaný slovenský syr

Olivy

Oliový olej

line

1.Veselé paradajky nakrájame na hrubšie plátky.

2.Položíme papier na pečenie na pekáč a pridáme veselé paradajky, posypeme rozmarínom a osolíme.

3.Sušíme na 100°C a 6 hodín s polootvorenou rúrou.

4.Zoberieme nádobu a vrstvíme, postupne čerstvý rozmarín, slaný slovenský syr, olivy a sušené Veselé paradajky.
Zalejeme olivovým olejom.

5.Necháme odstáť 2 dni a podávame.

Veselú dobrú chuť prajeme.
Rýchly veselý šalát
recipe-image

Veselé paradajky

Rukola

Olivový olej

Balzamikový ocot

Korenie

Soľ

line

1.Nakrájame Veselé paradajky.

2.Vložíme do misky Veselé paradajky, rukolu a mozzarellu.

3.Ochutíme olivovým olejom, balzamikovým octom, korením a osolíme.

4.Podávame.

Veselú dobrú chuť prajeme.
Veselá lasagne
recipe-image

Žltá cibuľa

Šalotka cibuľa

Olivový olej

Veselé paradajky

Soľ

Korenie

Cukor

Čerstvá bazalka

Balzamikový ocot

Maslo

Lasagne cestoviny

Parmezán

Mozarella

line

1.Nakrájame očistenú cibuľu a Veselé paradajky.

2.Orestujeme cibuľu na olivovom oleji. Pridáme Veselé paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme štipku cukru a restujeme. Za občasného miešania restujeme 30 minút. Nakoniec pridáme pokrájanú čerstvú bazalku, balzamikový ocot a maslo.

3.Vrstvíme plátky lasagne cestovín a paradajkové lečo. Nakoniec posypeme parmezánom a mozzarellou.

4.Vložíme do rúry a pečieme na 180°C 30 minút.

5.Podávame.

Veselú dobrú chuť prajeme.